Over Munckhof Racing

Motorische sporten hebben altijd mijn interesse gehad. Op vrij jonge leeftijd, 15, kwam dat al tot uiting doordat ik een crossmotor kocht. Jaren heb ik wedstrijden gereden waarvan een 6-tal jaren enduro, lange afstandsritten.

KartDoor een aantal blessures aan de knieën besloot ik op 38 jarige leeftijd te stoppen en mijn interesses te verleggen naar de kartsport. Hier heb ik een aantal jaren veel plezier aan beleefd en vele wedstrijden gereden. Rond mijn 44e kreeg ik de gelegenheid om een keer in een BRL V6 te rijden op het circuit van Zolder. Ik was vrij snel verknocht aan de autosport.

VEGE series

VegeUiteindelijk heb ik in 2005 de keuze gemaakt een gebruikte raceauto te kopen, eentje uit de VEGE series, waar destijds nog Opel motoren in lagen. Diverse auto’s uit deze series waren al omgebouwd naar de BRL light , welke in 2005 samen het startveld vormde met grote broer, De BRL V6 in de spectaculaire BRL klasse. In dat jaar heb ik dan ook Munckhof Racing opgestart.

Munckhof Racing

Munckhof groepMunckhof Racing is opgestart om de gehele organisatie rondom het racen met de juiste uitstraling te kunnen presenteren. Daarnaast was het voor mij belangrijk een naam in de markt te zetten die gerelateerd was aan de Munckhof Groep. De raceauto is ondergebracht bij van de Pas Racing. Daar is de kennis van techniek aanwezig, bij Munckhof Racing de kennis van organisatie er omheen. Samen zorgen wij voor een professioneel goed draaiend team.

Een 4-tal jaar heb ik met heel veel plezier gereden in de BRL klasse van Harry Maessen, een prachtige, spectaculaire klasse waar helaas in 2009 het doek voor viel. Met een aantal rijders hebben we gezocht naar een mogelijkheid om deze klasse voort te zetten maar helaas.

In samenspraak met Dick van Elk hebben we aansluiting gevonden binnen de Supercar Challenge. In 2010 zijn we in de Supersport 2 divisie gestart. De BRL light werd geheel veranderd en omgedoopt naar de Focus Sport. De look veranderde, de aerodynamica en er kwam een 2.3 liter aangepaste Ford motor in. Een raceauto met een geweldig mooi race karakter.

In de afgelopen 3 jaar zijn er diverse aanpassingen gedaan aan de Ford Focus betreffende uiterlijk, betrouwbaarheid en snelheid. Ik heb deze 3 jaar met veel plezier maar ook met de nodige tegenslagen gereden binnen de Supercar Challenge in de Supersport en Sport 1 divisie. Jaren van ups en downs, prachtige podiumplaatsen en races uitgevallen.

0034

Vanaf 2014 staat de Focus Sport op stal en wordt er niet meer mee gereden. Op dit moment staat de laatste Focus Sport nog in de verkoop. Gegadigden kunnen zich melden.

 

Zowel in 2014 als in 2015 werd er gereden met de BMW Z4 GTR in de Supersport series binnen de Supercar Challenge met respectievelijk een 4e en een 2e plek in het kampioenschap.

6

 

 

 

Voor 2016 zullen we wederom met de BMW Z4 GTR uitkomen in de Supersport series binnen de Supercar Challenge en daarnaast zullen we met een BMW E90 WTTC van JR Motorsport gaan uitkomen bij de diverse data van de 24H series.

In 2017 gaan we wederom met de BMW Z4 GTR rijden in de Supersport 1 divisie onder de vlag van de Supercar Challenge. Tevens rijden we de Wintercup en daarnaast zullen we diverse data gaan rijden in de 12H en 24H series georganiseerd door Creventic.

In 2018 gaan we met de BMW Z4 GTR rijden onder de vlag van de STT. Met de BMW M4 gaan we de BMW Challenge en de Wintercup rijden. Ook zullen we diverse data rijden in de endurance races georganiseerd door Creventic en Circuit Zolder.

A30O2234

Voor 2019 gaan we weer diverse races rijden met de BMW Z4 en de BMW M4. We gaan rijden onder de volgende organisaties. Creventic, STWC, STT en de BMW challenge (NES 500). Voor de wedstrijddata zie de racekalender.                                               

Eric van den Munckhof

Munckhof Racing