Bewogen raceweekend op de Lausitzring

Buiten de sponsordag in Meppen 23 september, zit het raceseizoen erop! Afgelopen weekend reden we nabij Berlijn op de Lausitzring. We waren goed vertegenwoordigd met alle raceauto’s die we binnen Munckhof Racing hebben. Eric van den Munckhof reed de BMW Challenge in onze BMW M4. Daarnaast heeft Eric samen met Marco Poland de NES 500 gereden in de BMW M2. Jordin Poland heeft zijn debuut gemaakt in de BMW Challenge met de BMW Z4, waar Eric afgelopen jaar mee gereden heeft. 

Lausitzring 1.jpg
Lausitzring 3.jpg

BMW Challenge

Het was weer een bewogen raceweekend. Door een opgeblazen motor zijn we niet verder gekomen dan de kwalificatie. Er ontstond een groot gat in het blok, waardoor olie vlam vatte en het hele voorterrein onder de motorkop in brand heeft gestaan. Doordat de Marshalls traag op gang kwamen met blussen, is een groot gedeelte rondom het motorblok weggebrand. De race toch meerijden met de M2 was helaas niet mogelijk. Lijdzaam heeft Eric de race vanaf de tribune mogen aanschouwen. Gelukkig hadden we al zo veel punten binnengesleept, dat het kampioenschap binnen de BMW Challenge evengoed een feit was. Dus voor het tweede jaar op rij is Munckhof Racing kampioen van de BMW Challenge. Doordat Eric niet kon rijden, moest hij het overall kampioenschap laten schieten, maar dat is uiteindelijk alsnog een mooie tweede plek geworden. 

Jordin Poland mocht vanaf de vierde plek starten en heeft het super goed gedaan. Tijdens de eerste race waren er wat problemen met het gaspedaal, waardoor de start aan hem voorbijging. Uiteindelijk is hij toch nog teruggekomen en als zesde geëindigd. De tweede race was Jordin erop gebrand om met de kop mee te rijden. Dat lukte hem uitstekend en hij wist uiteindelijk zelfs het veld aan te voeren. Twee minuten voor het einde voelde de auto niet goed en kwam hij binnen. Hij had de nodige pick-up meegenomen op de banden, waardoor er een onbalans ontstond. Hier had hij mee kunnen doorrijden, maar helaas is de eerste plek door de stop aan hem voorbijgegaan. Super knap wat hij gepresteerd heeft. 

Lausitzring 1.jpg
Lausitzring 2.jpg

NES 500

Onze BMW M2 had net weer de nodige updates gehad bij KK Automobile. We waren dan ook zeer benieuwd wat deze updates ons zouden brengen. Door de aanpassingen was de auto een stuk beter te besturen. Het was even wennen, maar we haalden toch een vierde startplek. Na een chaotische start konden we redelijk met de kop mee, tot er problemen met de versnellingsbak ontstonden. Dit hebben we een aantal keer gehad en na een reset konden we weer even vooruit. Uiteindelijk heeft dit wel de nodige tijd gekost, waardoor we op de vierde plek zijn gebleven. De positieve kant is dat we steeds beter gevoel bij de auto krijgen. Na Meppen komen er nog wat updates aan de auto, zodat die ons het volgend seizoen nog meer in de kop van het veld kan gaan brengen.

Onze sponsoren

Alle sponsoren