Bewogen sprintraces op de Nürburgring

Bewogen sprintraces op de Nürburgring

Het laatste raceweekend voor de zomerstop vond plaats op de welbekende Nürburgring. Tijdens dit weekend zijn er alleen races verreden in de BMW Challenge. De NES 500 race op het Duitse circuit volgt later dit jaar.

IMG_4071 (1).jpg
IMG_8880 (1).jpg

BMW Challenge

Aan het eind van de kwalificatie moesten we genoegen nemen met een vierde plek op de startgrid. We moesten ons tijdens de races naar voren zien te vechten. Tijdens de eerste race wist Eric na veel gevechten op de baan op te klimmen naar een derde plek. Deze podiumplek wist hij over de streep te trekken. 

De tweede race mochten we starten vanaf de derde plek. Op het natgeregende circuit was het erg lastig en verraderlijk rijden. Na enkele mooie gevechten wisten we op een mooie tweede plek te finishen. Door een tijdstraf vanwege het missen van een chicane na het uitremmen van een achterblijver, werden we teruggezet naar P4. In onze ogen was deze tijdstraf niet terecht, omdat het missen van de chicane ons meer tijd kostte dan dat het opleverde. Helaas werd dit voorval door de wedstrijdleiding gezien als een onreglementaire afkorting en was de eindklassering op P4 een feit. Eric bevindt zich na deze races op de tweede plek in het algemeen klassement van de BMW Challenge.  

IMG_4254 (1).jpg

Onze sponsoren

Alle sponsoren