Drie keer op het podium in Zandvoort

In het weekend van 12 t/m 15 mei zijn we weer van start gegaan in de BMW Challenge en de NES 500. Dit keer vonden deze races plaats op het circuit van Zandvoort. Het raceweekend ging voor ons al vroeg van start. We zijn namelijk op woensdag al richting Zandvoort vertrokken. We wilden op donderdag voorafgaand aan het raceweekend alle veranderingen aan onze M2 en M4 testen. Na een testtijd die wat langer was dan verwacht, bleken de koelingsproblemen die eerder voor problemen zorgden nu onder controle te zijn. Ook de schade aan de zijwand van de M4 die in Zolder was ontstaan, is weer opgelost door KK Automobile. Zo konden we met een gerust hart van start gaan in Zandvoort. 

IMG_2859.jpg
IMG-20220523-WA0001.jpg

BMW Challenge 

Op vrijdag aan het eind van de middag hebben we tijdens de vrije training een half uur probleemloos gereden met goede rondetijden. Zaterdagochtend stond de kwalificatie van de BMW Challenge op het programma. De lage asfalttemperatuur zorgde ervoor dat het wat langer duurde om voldoende grip te krijgen en de banden op temperatuur te brengen. We kregen al snel in de gaten dat we mee konden doen om de snelste tijden. Halverwege de kwalificatie hebben we de M4 naar pole position kunnen rijden en die hebben we niet meer afgegeven. Een mooi uitgangspunt voor de race. 

 

In de namiddag vertrokken we vanaf pole position voor de eerste race in de BMW Challenge. Vanwege een incident volgde er al snel een Full Course Yellow, waardoor het hele veld op een snelheid van 60 km/h achter elkaar blijft rijden. Nadat de groene vlag werd gegeven, vervolgden we de race vol gas en bouwden we onze voorsprong uit. Halverwege de race was daar plots een safety car-situatie. Het hele veld kwam zo weer dicht bij elkaar te rijden en de voorsprong die we hadden opgebouwd, verdween als sneeuw voor de zon. Na nog een aantal ronden flink te hebben moeten knokken, werd onze sterke race beloond met een 1e plek. 

IMG_2416.jpg
IMG_1132.jpg

Op zondagochtend startte de tweede race van de BMW Challenge. Vanwege onze 1e plek in de eerste race, mochten we ook nu weer van pole position vertrekken. Na de start werden we aardig op de hielen gezeten door Thomas Kessel, maar we liepen op een gegeven moment toch iets uit. Halverwege de race zorgde een oliespoor in de Tarzanbocht ervoor dat de safety car op de baan kwam. Wederom was onze voorsprong weer verdwenen. Bij de herstart moesten we kiezen voor de binnenbocht waar het oliespoor had gelegen om onze positie te behouden. Door de gladheid raakte onze auto even buiten controle en kon Luther Kortum ons voorbijschieten. In de korte tijd die nog restte, konden we hem helaas niet meer passeren. We hebben na een mooie en spannende race genoegen moeten nemen met een mooie tweede plek. 

NES 500

Maik Barten zou dit weekend samen met Eric van den Munckhof deelnemen aan de NES 500. Om deze reden heeft hij een groot deel van de vrije training gereden. Maik is daarom ook van start gegaan bij de kwalificatie voor de NES 500. Er werd hard gereden. Het was lastig om aan de toptijden te komen, maar het is Maik gelukt om de M2 naar een keurige 3e plek te rijden.De race stond op de planning voor zondagmiddag. Vlak na de start verloren we een positie, waardoor we enkele ronden op de 4e plek hebben moeten rijden. Na een aantal Full Course Yellow-situaties, konden we de 3e plek heroveren. We konden prima aanhaken bij de nummer 2 in de wedstrijd, maar de koploper was dit keer net wat te snel voor ons. De race verliep probleemloos, evenals de drie wissels die we hebben gedaan. Tijdens de laatste stint, gereden door Maik, bereikten we de 2e plek. Hier hadden we vooraf zeker voor getekend. 

IMG-20220523-WA0000.jpg
IMG_5153.jpg

Bij deze race zat het venijn hem echter in de staart. Vijf minuten voor het einde van de race, kreeg de koploper een klapband. Hierdoor belandden we plots op de 1e plek. Helaas bleek 200 meter voor de finish onze tank leeg te zijn en daarmee was onze race tot een einde gekomen. Uiteindelijk zijn we toch als 3e geëindigd in de race, een pleister op de wond. Een lichtpuntje aan deze race is, dat we hebben bewezen dat er potentie zit in de M2. Het team en de coureurs hebben dit raceweekend uitstekend werk geleverd. We hebben genoten van het weekend en we zijn weer een stap verder gekomen. Dank aan alle support die we hebben gekregen in Zandvoort. De les van dit weekend: Juich nooit voordat de finishvlag is gevallen. That’s racing. 

 

Onze sponsoren

Alle sponsoren