Ontknoping in Zandvoort

Ontknoping in Zandvoort

Op het circuit van Zandvoort werden de laatste races van dit seizoen verreden. Team Munckhof Racing was nog in de race voor beide kampioenschappen. Het beloofde daardoor een spannende seizoensafsluiting te worden. In dit verslag lees je alles over deze ontknoping.   

IMG_0673 (1).jpg
IMG_1998 (1).jpg

BMW Challenge

Dit weekend stond ons team op scherp. We hadden nog enkele punten nodig om de nummer 1 in het kampioenschap te kunnen inhalen. De kwalificatie gaf ons goede hoop, want we pakten pole-position. Tijdens de eerste race hadden we een uitdagende start aan de rechterkant. Op een half natte baan, moesten we voor de beruchte Tarzanbocht remmen in het natte gedeelte. Dat verliep niet zoals gehoopt. De auto verloor grip, kwam even naast de baan terecht en daarmee verspeelden we onze voorsprong. Door de opdrogende baan konden we het tempo van de twee voorste rijders niet volgen en eindigden we als derde.

Tijdens de tweede race kenden we een flitsende start. Door enkele duwtjes verloren we helaas grip en zakten we ver terug. Na een flinke opmars zorgde een ongeluk voor een vroegtijdig einde aan de race met code rood. De kans om nog een comeback te maken verdween. We moesten genoegen nemen met een zesde plek. Hierdoor eindigden we dit jaar als tweede in het kampioenschap. 

IMG_1053 (1).jpg
IMG_4323 (1).jpg

NES 500

Omdat Marco Poland uitviel door een blessure, vroegen we Donald Molenaar om samen met Maik Barten en Eric de 3-uurs race te rijden. We stonden het hele jaar al bovenaan in het kampioenschap, dus het was belangrijk dat we de laatste puntjes op de i konden zetten. In de kwalificatie wisten we een mooie derde plaats te behalen. We hadden een goede start tijdens de race, maar werden meerdere keren geconfronteerd met Full Course Yellow situaties. Dit bood een mogelijkheid om tijd te winnen bij coureurwisselingen, maar achteraf bleek dit niet de optimale strategie te zijn.

Tijdens de race kregen we wat problemen met de remmen. Eric nam de laatste stint voor zijn rekening en hij merkte in de laatste 20 minuten dat de remdruk afnam bij het aansnijden van de Tarzanbocht. Dit resulteerde in een uitglijder naar de grindbak en gedeeltelijk de bandenmuur. Er werd een code rood uitgegeven en een herstart werd niet meer toegestaan. Op basis van de stand van de voorgaande ronde, die geldt bij een code rood zonder herstart, werden we als tweede afgevlagd. Deze tweede plek was ruimschoots voldoende voor ons om het kampioenschap te claimen. We zijn enorm trots en willen het hele team en Van de Pas Racing een groot compliment geven voor hun indrukwekkende prestaties gedurende het seizoen.

IMG_4539 (1).jpg

Onze sponsoren

Alle sponsoren