Pittige weersomstandigheden op de Lausitzring

Pittige weersomstandigheden op de Lausitzring

Afgelopen raceweekend werd er geracet op de Lausitzring. Tijdens dit raceweekend zorgden de weersomstandigheden voor last-minute tactische keuzes en spanning op de baan. 

IMG_4559 (1).jpg
IMG_5721 (1).jpg

BMW Challenge

Tijdens het raceweekend op de Lausitzring stonden er zes nieuwe type BMW GT4's aan de start. Deze voertuigen, met een hoger koppel en meer PK's dan ons BMW M4-model, voldoen niet helemaal aan het huidige reglement. Toch worden ze voor dit seizoen nog toegelaten. Op circuits met veel bochten kunnen wij concurreren vanwege de hogere bochtensnelheid van ons M4. Echter, op circuits met lange rechte stukken, zoals de Lausitzring, zijn de verschillen duidelijk merkbaar - soms wel 3 tot 4 seconden per ronde.

Tijdens de kwalificatie in de regen op zaterdag eindigden we als 7e, achter de GT4's. De eerste race, eveneens in de regen, werd na slechts vier rondes gestaakt vanwege een ernstige crash, waardoor wij geen kans meer hadden posities te verbeteren en als 7e eindigden. Op zondag, nog steeds in natte omstandigheden, hebben we alles gegeven en eindigden we als 6e. In het algemeen klassement staan we op de tweede plaats, slechts 3 punten achter de leider met nog twee races te gaan.

IMG_8588 (1).jpg
IMG_4189 (1).jpg

NES 500

Zaterdag verliep onze vrije training voorspoedig. Tijdens de kwalificatie later die dag eindigden we als 3e. Voorafgaand aan de race hadden we een dilemma over bandenkeuze vanwege wisselende weersomstandigheden. Uiteindelijk kozen we voor regenbanden, zoals de meerderheid van de teams. Eén team koos echter voor slicks en wist een enorme voorsprong op te bouwen in het eerste half uur van de race. 

We konden in die periode onze banden niet wisselen en dit kostte ons veel tijd. In een half uur tijd waren onze regenbanden volledig opgerookt. Ondanks de uitdagingen van het constant wisselende weer, zat de snelheid er goed in bij onze coureurs en eindigden we als tweede. In het kampioenschap van de NES 500 behouden we de eerste positie. Het team op de tweede plaats staat 2 punten achter, en het team op de derde plaats staat 22 punten achter met nog twee races te gaan.

IMG_5239 (1).jpg

Onze sponsoren

Alle sponsoren