Raceweekend vol verrassingen in Zolder

Het tweede raceweekend van het seizoen zit er alweer op. Tijdens het laatste weekend van april werden op een zonovergoten circuit van Zolder in België weer races afgewerkt in de BMW Challenge en NES 500. Op vrijdag 28 april vertrokken we richting het Belgische Zolder voor alweer het tweede raceweekend van 2023. We kwamen wat later aan op het circuit, omdat er aan het eind van de middag enkel een trainingssessie op het programma stond.

BMW Challenge

Op zaterdag hebben we tijdens de kwalificatie genoegen moeten nemen met een tweede plek op de startgrid. De kwalificatie zelf verliep prima, slechts één van onze concurrenten was een fractie sneller.

Na de start van de eerste race verloren we snel een aantal plekken. Er werd hard gereden, waardoor de coureurs geen moment konden verslappen. Uiteindelijk zijn we als vierde over de finish gekomen. Helaas dus net niet voldoende voor een podiumplek. De tweede race beloofde daarom erg spannend te worden.

Deze tweede race ging voor team Munckhof Racing voortvarend van start. Vanaf de 4e plek hebben we lang in de kopgroep gereden. In deze kopgroep was het vaak stuivertje wisselen, waardoor de race tot het laatste moment spannend bleef. Eric moest alle zeilen bijzetten. Het werd een zeer vermakelijke race die zelfs na de finishvlag een verrassing opleverde. Onze auto passeerde als 3e de finishlijn, maar Eric werd tijdens de podiumceremonie als nummer 1 het podium op geroepen. Tijdstraffen voor de concurrentie leverden een overwinning op voor ons team.

NES 500

Zaterdagmiddag vond de vrije training van de NES 500 plaats. Vooraf voorspelden we dat onze banden en remmen het zwaar te verduren zouden krijgen op het relatief korte circuit van Zolder. Dit bleek gedurende de training erg mee te vallen. De daaropvolgende kwalificatie verliep goed en we waren tevreden met een vierde plek op de startgrid.

Tijdens de race op zondag zijn we na de start direct aangesloten bij de kopgroep. Helaas bleek de auto op P1 te snel voor de concurrentie. Na enkele wissels klommen we op naar een tweede plek die we vast hebben weten te houden tot de finishvlag. Een mooie prestatie op een probleemloze dag.