Succesvol raceweekend: flink gas gegeven op de Hockenheimring

Het raceseizoen is van start gegaan, en hoe! Van de kwalificatierondes moesten we het dit weekend niet hebben, maar we hebben toch prachtige resultaten neer kunnen zetten. De NES00 werd met de nieuwe M2 gereden. Door wat technische problemen kon de kwalificatie voor deze race niet worden gereden. Deze perikelen zijn nog niet helemaal opgelost, maar de daadwerkelijke race kon gelukkig wel worden gereden. Na 3 uur hebben we de auto op een 3e plek binnengebracht in onze klasse. Hiermee is de eerste podiumplek met de M2 een feit. 

 

Met de M4 konden we wel een start maken met de kwalificatierace, namelijk de kwalificatie voor twee BMW Challenges. Maar ook bij deze kwalificatie liep het niet van een leien dakje. Door het verlies van de volledige rechterdeur, lagen we vroegtijdig uit de kwalificatie. Gelukkig konden we nog wel een tijd neerzetten. Daarmee bemachtigden we voor de race op zaterdag een 6e startplek en voor de race op zondag een 4e startplek. Na de kwalificatie stond de eerste race al voor de (ontbrekende) deur. Gelukkig kon Eric gewoon starten met de M4. 

Overwinning2.jpg

Vanuit een 6e startplek lukte het om mooi bij de kop aan te sluiten. Maar na een code rood, raakten P2 en P3 elkaar bij de herstart, waardoor Eric (op dat moment op P4) moest uitwijken en ging spinnen. We zakten terug naar P13 en het zag er naar uit dat we naar een podiumplek konden fluiten. Maar met nog enkele minuten op de klok, wist Eric toch terug te komen naar P3, waardoor hij uiteindelijk als derde over de finish vloog.

 

Op zondag startte team Munckhof Racing vanaf plek 4. En vanaf daar was de rest geschiedenis. Een super race gereden, met veel duels. We kwamen op de derde plek en vanaf deze positie wisten we ons naar de eerste plek te werken. Vanuit daar zakten we even voor het einde terug naar de tweede plek. Maar in de laatste ronde knalden we terug naar de eerste positie, met de snelste raceronde! Een fantastische overwinning. 
 

Al met al dus een mooi weekend achter de rug, op naar de volgende races!

deur.jpg

Onze sponsoren

Alle sponsoren