Succesvolle seizoensopening in Hockenheim

Succesvolle seizoensopening in Hockenheim

Het raceseizoen is gestart. Ons eerste raceweekend van dit jaar is meer dan succesvol verlopen. Op de Hockenheimring zorgden de soms herfstachtige omstandigheden voor gele vlaggen, tijdstraffen en spektakel. Op 23 maart vertrokken met het hele team van Munckhof Racing naar Hockenheim. Altijd weer spannend zo’n eerste race. Hoe heeft de concurrentie zich ontwikkeld in de winter? Welke nieuwe race-collega's zijn er op de baan? Kortom, altijd weer leuk en interessant om elkaar weer te ontmoeten na een winterstop.  

IMG_8521.jpg
IMG_9118 2.jpg

BMW Challenge

Vrijdag 24 maart hebben we besloten geen extra testsessies te nemen vanwege het slechte weer en bijkomende kosten. Ook hebben we tijdens de testdag in Assen veel kilometers gemaakt, waardoor een testsessie op Hockenheim voor ons weinig toegevoegde waarde had. Op vrijdag hebben we daarom alles goed gecontroleerd en vervolgens enkel een vrije training gereden voor de BMW Challenge met de M4.

Voor zaterdag waren de weersberichten erg slecht. Ondanks de slechte weersomstandigheden wisten we tijdens de kwalificatie toch een mooie tweede plek te bemachtigen. Vanaf deze tweede startpositie begonnen we aan de eerste race: een bloedstollende race. Veel gevechten op het asfalt in de stromende regen. Eric finishte op een 2e plek, maar vanwege een meer dan terechte tijdstraf voor de nummer 1 vanwege onsportief rijgedrag, kon Eric uiteindelijk opschuiven naar het hoogte podium. Een fantastisch begin van het nieuwe seizoen.

Zondag stond de tweede race van de BMW Challenge op het programma. Wederom met ontzettend slecht weer. Eric reed de hele race op een 2e plek, maar moest deze plek afstaan na een remfout die leidde tot een spin. Dit bracht hem uiteindelijk toch op een 3e plek. 

NES 500

Tijdens de vrije training van de NES 500 hadden we weer wat koelingsproblemen en moesten na afloop van de kwalificatie met een 5e plek genoegen nemen. Op zaterdag heeft het team nog veel gesleuteld aan de M2 om op zondag weer goed aan de start te verschijnen. 

De race van de NES 500 hebben Eric en Maik Barten voor hun rekening genomen. Het was een gok om te starten op slicks of op regenbanden. Ons team koos voor regenbanden, maar dit pakte helaas verkeerd uit. Het asfalt droogde zo snel op dat we koeling moesten gaan zoeken voor de regenbanden, waardoor we van de ideale racelijn af moesten wijken. Dit hebben we een tijd vol moeten houden, omdat we in het eerste half uur geen reguliere stop mogen maken.  

IMG_9121.jpg
IMG_8574.jpg

Na het eerste half uur hebben we snel gewisseld naar slicks, waarna Maik het gaspedaal flink in trapte en langzaam maar zeker aan een opmars naar de kopgroep begon. De M2 was in topvorm. We konden ons met de snelste rondentijden meten, de stops waren perfect en we hadden geen problemen. Beide coureurs hebben goed gereden, met tot gevolg een eerste plek in het laatste half uur. Dit hebben we vol kunnen houden tot de finish en we pakten de maximale punten. Ook voor de NES 500 hebben we een uitermate mooie start van het seizoen. Dat belooft veel goeds voor de rest van dit jaar. 

Onze sponsoren

Alle sponsoren