Uitstekende resultaten in Assen

 

Vrijdag 10 en zaterdag 11 juni stond het raceweekend op het circuit in Assen op de agenda. Met de goede resultaten van de races in Zandvoort in het achterhoofd, gingen we vol goede moed van start. Ook tijdens dit weekend stonden er weer twee races in de BMW Challenge en een Endurance-race in de NES 500 op het programma.  

 

IMG_1792-2.jpg
IMG_2055-2.jpg

BMW Challenge

Omdat het weekend in Assen een tweedaags evenement was, hebben we op vrijdag de kwalificatie en de eerste sprintrace gereden. Op zaterdag stond de tweede sprintrace op het programma. Tijdens de kwalificatie hebben we in de laatste ronde pole position weten te bemachtigen met de M4 voor zowel de eerste als de tweede race. De eerste race op vrijdag hebben we wisselend gereden, maar we wisten uiteindelijk toch als eerste over de finish te komen. 

Vanwege omstandigheden heeft Eric het raceweekend op zaterdag niet kunnen voortzetten. Om deze reden heeft Marco Poland in zijn plaats deelgenomen aan de tweede sprintrace. Hij mocht vanwege de goede kwalificatie van vrijdag op pole starten. Ook deze tweede race was een mooie en spannende race met veel gevechten op de baan. Na deze enerverende race kreeg Marco uiteindelijk ook als eerste de finishvlag te zien. Een mooie dubbelzege voor Munckhof Racing. 

Assen 3.jpg
IMG_5540-2.jpg

NES 500

Tijdens de kwalificatie op vrijdag hadden we nog de nodige afstelproblemen en konden we niet verder komen dan een zesde plek op de derde startrij. Zaterdag hebben Marco Poland en Maik Barten, die op het laatste moment is komen invliegen voor mij, de race op een hele mooie 2e plek afgesloten. Echt een topprestatie. Erik van de Pas (Van de Pas Racing) had de afstelling van de M2 helemaal omgegooid, wat heel goed heeft uitgepakt. Aan de uiteindelijke nummer 1 konden we niet tippen, maar we kwamen een stuk dichter in de buurt dan in Zandvoort. Dit zegt iets over de steeds betere prestaties van de M2. Het streven is om dit seizoen nog een keer als eerste te finishen. 

Kortom, we hebben een geweldig weekend gehad in Assen. We gaan ons opmaken voor de volgende race op het circuit van Spa van 15 t/m 17 juli.

IMG_5675-2.jpg

Onze sponsoren

Alle sponsoren