Wederopstanding op Spa

 

Afgelopen weekend vond het raceweekend op het circuit van Spa Francorchamps plaats. Het weekend werd overschaduwd door onduidelijkheid in regelgeving en organisatie. Ondanks dit alles hebben we toch prima kunnen rijden. Doordat meerdere klassen bij elkaar werden gevoegd tijdens de races, reden er meer dan 70 auto’s in de baan. Hierdoor waren er een stuk meer inhaalacties te zien dan gewoonlijk. 

 

Spa 2.jpg
Spa 1.jpg

 

NES 500

Voor de NES 500 zijn Marco en Eric samen van start gegaan. De kwalificatie zijn we geëindigd op de 6e plek van het hele veld. Er zat dit keer helaas niet meer in. Tijdens de eerste ronde van de race werd onze auto van de baan gedrukt en kwamen we vast te staan in de grindbak. Toen we anderhalve ronde later het hele veld twee keer voorbij hadden zien komen, werd onze auto uit de grindbak getrokken. Vanaf dat moment begonnen we aan onze inhaalslag. Marco en Eric hebben uitstekend gereden en kwamen drie uur later toch nog als 8e in het algemeen klassement en als 4e in onze klasse over de finish. Helaas net geen podium, maar we waren blij dat we ondanks de duw in de eerste ronde geen schade hadden en trots dat we ondanks de tegenslag op deze plek hebben kunnen eindigen. 

 

 

BMW Challenge

Dit weekend stonden er geen twee spintraces zoals gewoonlijk op het programma, maar een enkele race van een uur. Tijdens de kwalificatie voor deze race heeft Eric de 2e kwalificatietijd weten neer te zetten. Geen pole position, maar toch een plek op de voorste rij van de startgrid. Tijdens de start verloren we wat plekken, maar we wisten toch aansluiting te houden bij de kopgroep. Vervolgens kwam de safetycar meerdere keren de baan op vanwege een groot aantal incidenten. Doordat er onder de safetycar niet ingehaald mag worden, werd het hele veld uit elkaar getrokken. Ondanks alle problemen hebben we een strakke race gereden met het hoogste podium als resultaat. We zijn blij met dit prachtige resultaat in zo’n groot veld. 

 

Spa 4.jpg

Onze sponsoren

Alle sponsoren