Team

HET TEAM VAN MUNCKHOF RACING

Munckhof Racing is een raceteam, dat vanuit recreatief rijden is uitgegroeid tot een professionele hobby. Van kleins af aan heeft Eric van den Munckhof altijd interesse gehad in alles met wielen en snelheid. Hier is hij ook mee opgegroeid. Enerzijds heeft Eric veel van zijn vader geleerd. Hij groeide op in het familiebedrijf met taxi’s en touringcars waar iedereen altijd volop werkzaam was. Anderzijds ging hij zelf aan de slag met het opknappen van brommers, het bouwen van crossbrommers en in een latere fase het repareren van auto’s.

Op zestienjarige leeftijd kocht Eric een 125cc crossmotor en vanaf zijn achttiende werd hij steeds actiever binnen de motorcross. Later werd de crossmotor ingeruild voor een enduro motor en werden er steeds meer enduro wedstrijden gereden. Toen Eric midden dertig was, ruilde hij de motor in voor een 125cc schakelkart. Ongeveer tien jaar later kon Eric op het circuit van Zolder gaan testen in een echte raceauto, een BRL V6. Hij was gelijk verkocht en schafte een BRL Light aan; zijn kleinere broertje, een klasse die inmiddels niet meer actief is. 

bbf628a4-069e-4c07-a418-40e695eef179.JPG
BRANDMOVIE-_FINAL.00_00_12_01.Still001.jpg

De racesport is inmiddels uitgegroeid tot een uit de hand gelopen professionele hobby. Van de BRL Light werd in 2014 de overstap gemaakt naar een BMW Z4. Daarnaast is Eric ook in het bezit van een BMW M4 en een BMW M2. Munckhof Racing heeft zich in de loop der jaren neergezet als een professioneel team met mooie prestaties. Een team dat streeft naar goede prestaties, maar waarbij gezelligheid en een fijne sfeer minstens zo belangrijk zijn.

Munckhof Racing vormt samen met Vd Pas Racing een sterk team. Dit team bestaat uit Eric van den Munckhof (eigenaar van Munckhof Racing en coureur), Eric van de Pas (eigenaar van Vd Pas Racing en teamchef) en een aantal monteurs die op de voor- en achtergrond veel doen voor het team. 

Coureurs

Momenteel zijn Eric van den Munckhof, Marco Poland en Maik Barten de coureurs van Munckhof Racing. De groep staat altijd open voor meerdere rijders. 

Neem contact op

WEBHEADER_Races_NEW_EDIT_01.00_00_06_24.Still001.jpg

Onze sponsoren

Alle sponsoren